Hvad er hælspore?

Rigtig mange danskere lider af hælspore. Hvis du har ondt i hælen, og det føles som om, at et søm kiler sig op i din hæl, hver gang du sætter foden ned, så kan det sagtens være, at du lider af hælspore. Den gængse skade kommer oftest som følge af en overbelastning af svangsenen, som er en kraftig sene, der løber fra hælen og op til tæerne.

Senen hæfter sig med andre ord på hælknoglen, og her kan der opstå inflammation og slid. Det er det, der kaldes for hælspore. Mange oplever hælspore som en jagende smerte i hælen. Smerten kan dog også opleves længere fremme i foden.

De fleste bliver kun ramt i den ene fod, men smerten kan sagtens være så intens, at det også gør ondt, når du sidder ned. Det sker ofte, hvis ikke du tager smerten alvorligt eller har det rette fodtøj.

Hvordan behandles hælspore?

Hælspore som følge af slid kan behandles ved lindrende massage og ved at udføre en række træningsøvelser. Det kan fx være, at dine smerter i hælen skyldes en forkert løbeteknik, og derfor er en samtale med en ortopædiskomager en god idé uanset. Behandlingen starter dog altid med aflastning.

Tag den med ro, og anvend sko med hæl eller speciallavede skoindlæg, da fodens svangsene vil være mindre udspændt og samtidigt blive lindret. Herefter bør du eliminere årsagerne til, at du har fået ondt i hælen til at starte med. Den kan foruden din løbeteknik bl.a. også være fodtøj og underlag.

Behandling af hælspore er altid individuelt, og derfor bør du afholde dig fra at lave øvelser, som du ikke har fået anbefalet af en professionel. Vi anbefaler et indlæg til at hjælpe foden i neutral stilling, samtidig med trykudligning af den smertende hæl. Det giver lindring med det samme - Fx løbeindlægget Calca pro perpedes rock

Har du brug for hjælp?

Hos Møller Specialsko har vi naturligvis mange års erfaring med at afhjælpe hælsporer hos mange af vores kunder. Som et professionelt ortopædisk skomageri kan vi give dig de rette skoindlæg og speciallavede sko, hvis du lider af hælspore.

Kig forbi vores skobutik i Kolding for at se vores store udvalg af bl.a. standardindlæg til hælspore, eller kontakt os på telefon 76 31 04 00 eller via vores kontaktformular til en uforpligtende snak om hælspore. Vi glæder os til at høre fra dig.

Kontakt os

+45 7631 0400
info@moeller-sko.dkFind os her

Møller Specialsko
Vejlevej 339, DK-6000 Kolding

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på tilbud og nyheder.