Hvad er nedsunken forfod?

Forfodsfald, nedsunken forfod …. Uanset hvad du kalder lidelsen, er nedsunken forfod smertefuldt og ganske udbredt her i Danmark. Nedsunken forfod ses tit hos gravide, ældre, løbere og overvægtige, men ingen er immune for tilstanden, som skyldes, at de såkaldte mellemfodsknogler har ændret stilling.

Hvis du har smerter, når du støtter på foden, kan det være, at du lider af nedsunken forfod.

Vores fødder er opbygget med en særlig elasticitet. Fodens mellemfodsknogler står normalt i en hvælving. Det er den hvælving, der er sunket sammen. Når hvælvingen er faldet sammen, kommer der øget tryk på ledhovederne, samtidig med at nerverne kan komme i klemme og give smerter og/eller summen i tæerne.

Hvis du har udviklet ligtorne eller hård hud, der hvor fodens knogler rammer underlaget, kan det være et symptom på, at du har nedsunken forfod. Andre symptomer tæller en sovende fornemmelse i foden og ændret udseende på foden. Her snakker man om hammertær, hvis en tå er blevet skæv og begyndt at ligne et hammerhoved.

 

 

 

 

 

Hvordan behandles nedsunken forfod?

For at forstå behandlingen af nedsunken forfod, skal man forstå, at der både findes såkaldt blødt og fikseret forfodsfald. Begge former for nedsunken forfod kan behandles med indlægssåler. Generelt bør du være ekstra opmærksom på dit valg af fodtøj, hvis du har mistanke om, at du lider af nedsunken forfod.

Alle mennesker er forskellige, og derfor er behandling af nedsunken forfod også individuel. Du kan evt. snakke med en fysioterapeut, hvor du kan få nogle relevante træningsøvelser.

Kontakt os allerede i dag for mere

Hvis du kunne tænke dig at vide mere om forfodsfald, skal du endelig ikke tøve med at ringe til os på telefon 76 31 04 00 eller skrive os en besked via kontaktformularen her på siden.

Som erfarne bandagister og ortopædiske skomagere har vi hjulpet mange med at finde det mest optimale fodtøj til nedsunken forfod, og vi står naturligvis også klar til at hjælpe dig her hos Møller Specialsko.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kigge forbi vores skobutik på Vejlevej 339 i Kolding, hvor vi har et stort udvalg af speciasko og skoindlæg i høj kvalitet og til lave priser. Vi ser frem til at høre fra dig.

Kontakt os

+45 7631 0400
info@moeller-sko.dkFind os her

Møller Specialsko
Vejlevej 339, DK-6000 Kolding

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på tilbud og nyheder.